مدهای رنگی گرافیکی فتوشاپ

در دنیای گرافیک کامپیوتری ،سیستمهای متنوعی برای ساختن رنگ در اختیار داریم سیستم هایی نظیر RGB، CMYK ، HSB ، GRAYSCALE و ...

 

1. Bitmap : یک تصویر طرح بیتی (Bitmap) فقط شامل پیکسلهای سیاه و سفید است. تصویری که دارای چنین حالت رنگی است از درجه وضوح کمتری برخوردار است و در این حالت نمی توان از رنگهای دیگر و نیز لایه ها و فیلترها استفاده کرد.

نکته: برای تبدیل مد رنگی Bitmap به یک فایل رنگی ابتدا باید تصویر را به حالت رنگ Grayscale تبدیل کنید.

rgb, cmyk , photoshop فوتوشاپ

2. RGB: در این نوع مد رنگی سه رنگ قرمز Red ، سبز Green و آبی Blue وجود دارد در صورتیکه از هر رنگ مقادیری را داشته باشیم می توانیم رنگهای بسیار زیادی به وجود آوریم از این نوع مد رنگی بیشتر برای کارهای تلویزیونی ورنگهای استاندارد مانیتور استفاده می شود به دلیل دارا بودن رنگهای بسیار درخشنده این سیستم رنگ به سیستم 24 بیتی (24 bit) که دارای 16 میلیون رنگ می باشد معروف است.

3. CMYK : این نوع مد رنگی همان سیستم اصلی چاپ چهار رنگ می باشد یعنی شامل رنگهای آبی فیروزه ای Cyan ، سرخابی Magenta ، زرد Yellow ، سیاه Black می شود. از مد رنگی CMYK برای چاپ بر روی کاغذ استفاده می شود که به سیستم 32 بیتی (32 bit) معروف است.

4. Index Color : این حالت رنگ برای تصاویری که در برنامه های چند رسانه ای مورد استفاده واقع می شوند، بسیار مفید است یک تصویر با مد رنگی Index Color نمی تواند دارای چند لایه باشد، حتی نمی توان در این گونه تصاویر از فیلترها نیز استفاده کرد.

5. HSB : این نوع مد رنگی بر اساس (ارزش و مقدار رنگ (H=Hue (S=Saturation اشباع رنگ ) و ( روشنایی B=Brightness) سنجیده می شود.

6. Lab : این مد رنگی حالت مناسب برنامه Photoshop است .در مواردی که لازم است ویرایش روشنایی و مقادیر رنگ, مستقل از هم صورت گیرند تصویر را می توان در این مد رنگی قرار داد همچنین برای ثابت نگه داشتن رنگ در زمانی که تصاویر بین سیستمهای مختلف جابجا شده و یا بر روی چاپگرهایی از نوع PostScript Level2 چاپ می شوند مورد استفاده قرار می گیرند. رنگهای این مد رنگی بر روی مانیتورها و چاپگرهایی که به صورت متفاوت کالیبره شده اند، تفاوتی نمی کند.

7. GRAYSCALE : این مد رنگی در حقیقت سیستم تصاویر در تلویزیونهای سیاه و سفید می باشد که ترکیبی از 256 سایه های مختلف رنگ خاکستری است.از این مد رنگی برای تبدیل تصاویر یا عکسهای رنگی به یک عکس سیاه و سفید با کیفیت بالا استفاده می شود.

8. Duotone : یک تصویر با این مد رنگی یک تصویر خاکستری است که می بایست در یک تا چهار جوهر رنگی چاپ شود. با استفاده از این مد رنگی می توان به شدت رنگهای بیشتری دسترسی پیدا کرد این حالت معمولا برای افزایش محدوده خاکستری رنگ تصویر مورد استفاده قرار می گیرد.

کیفیت های مختلف تصاویر

 

rgb, cmyk , photoshop فوتوشاپ
سیستم طراحی با نرم افزار فتوشاپ از نوع نقش بیتی است یعنی تصویر هایی که مورد ویرایش قرار می گیرند از تعداد زیادی نقطه در طول و عرض تشکیل شده اند . هر نقطه از تصویر می تواند دارای رنگی متفاوت نسبت به نقطة دیگر باشد به این نقاط ریز Pixel گفته می شود تفاوت رنگ پیکسلها باعث تشکیل تصویر و مشخص شدن جزئیات تصویر می شود .

برای ایجاد یک تصویر بر اساس سایزی که نیاز داریم تعداد پیکسلها را تعیین می کنیم . در یک سایز ثابت هر چه تعداد نقاط بیشتر باشد آن نقاط کوچکتر خواهند شد و هر چه تعداد نقاط بیشتر باشد کیفیت و هموار بودن تصویر بیشتر است

اینک می خواهیم بدانیم چه تعداد پیکسل برای چه ابعادی براساس واحدهای استاندارد اندازه گیری مناسب می باشند؟

 

طبق تجربه در فایلهای رنگی ، اگر فایلها برای هر سانتیمتر فاصله ( در طول و عرض ) دارای تعداد 118 پیکسل باشند کیفیت مطلوب است این عدد می تواند بین 100-120 تغییر کند

در کارهای سیاه و سفید ، باید تعداد پیکسها بیشتر باشد تا کیفیت بهتری بدست آید مقدار این عدد می تواند بین 150-200 تغییر کند

دلیل این که در کارهای رنگی تعداد نقاط کمتری مورد نیاز است این است که سایه ای از رنگها همیشه در لابه لای شکستگی ها وجود دارد و در نتیجه شکل هموار تر به نظر می رسد به این خاصیت Anti Aliased یا ضد پلگی گفته می شود

در مبحث گرافیک به کیفیت های مختلف تصاویر Resolution گفته می شود و به تعداد نقطه در واحد اینچ (DPI) یا (Dot per inch) که واحد اندازه گیری کیفیت نیز می باشد گفته می شود.

بهتر است بدانید 118 پیکسل در سانتیمتر برابر است با 300 پیکسل در اینچ

پس شما می توانید برای کیفیت بهتر تصاویر در هنگام چاپ در ابعاد متوسط و بزرگتر از عددی بین 300-1440 dpi استفاده کنید .

برای چاپ کردن یک فایل آماده شده در برنامه Photoshop بهترین کیفیت بین 300-600 dpi مد رنگی تصویر CMYK و فرمت فایل *.tif می تواند باشد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد